
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Ricotta gnocchi
- 80 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 150 g "00" pasta flour or plain flour
- 1 egg
- salt to taste
- ground nutmeg to taste
Gnocchi sauce
- 80 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- ¼ lemon zest only, no white pith
- 30 g sunflower seeds
- 30 g pepitas
- 30 g pickled capers
- 150 - 200 g pancetta cut into pieces (1 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g cherry tomatoes cut into halves
- 30 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 3 leaves fresh silverbeet (approx. 80 g), thinly sliced (1 cm)
- 2 pinches ground black pepper
- water for boiling
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 937.5 kcal / 3938.3 kJ
- Proteína
- 55 g
- Gordura
- 49 g
- Hidratos de carbono
- 68.7 g
- Fibra
- 4.4 g
- Gordura saturada
- 22.6 g
- Sódio
- 2387.1 mg
Receitas alternativas
Homemade ricotta
1h 15min
Focaccia
2h 5min
Basil pesto
10min
Fresh pasta dough
1h
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Gozleme
1h 40min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Ricotta and polenta chips
2h 20min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Cypriot grain salad
45min
Gnocchi
1h 40min