Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Ricotta gnocchi
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 150 g "00" pasta flour or plain flour
- 1 egg
- salt, to taste
- ground nutmeg, to taste
Gnocchi sauce
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 30 g sunflower seeds
- 30 g pepitas
- 30 g pickled capers
- 150 - 200 g pancetta, cut into pieces (1 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 30 g lemon juice, (approx. 1 lemon)
- 3 leaves fresh silverbeet, (approx. 80 g), thinly sliced (1 cm)
- 2 pinches ground black pepper
- water, for boiling
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3938.3 kJ / 937.5 kcal
- Proteína
- 55 g
- Hidratos de carbono
- 68.7 g
- Gordura
- 49 g
- Gordura saturada
- 22.6 g
- Fibra
- 4.4 g
- Sódio
- 2387.1 mg
Receitas alternativas
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Homemade ricotta
1h 15min
Fresh pasta dough
1h
Gozleme
1h 40min
Ricotta and polenta chips
2h 20min
Cypriot grain salad
45 Min
Risotto verde
45 Min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min
Gnocchi
1h 40min
The best ricotta gnocchi
3h 45 min
Rosemary and thyme polenta chips
1h