Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lemon feta
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 200 g Danish feta, cut into pieces (2 cm)
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 pinch ground black pepper
Beef
- 5 garlic cloves
- 100 g brown onion, cut into pieces
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp ground paprika
- 2 tbsp ground turmeric
- ½ tsp ground cayenne pepper
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground coriander
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 50 g tomato paste
- 400 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp dark brown sugar
- 1000 g beef rump steak, cut into pieces (2-3 cm)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3095.2 kJ / 736.8 kcal
- Proteína
- 67.8 g
- Hidratos de carbono
- 17.2 g
- Gordura
- 43 g
- Gordura saturada
- 11.6 g
- Fibra
- 7.6 g
- Sódio
- 864.6 mg
Receitas alternativas
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 Min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Chilli con carne
45min
Beef stroganoff
35 Min
Creamy coconut chicken curry
30 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min
Chorizo and chicken pasta
50 Min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min
Thai red chicken curry
30 Min