
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 whole chicken (approx. 1.7 kg) or 2 whole chickens (approx. 1 kg each)
- 2 - 3 tsp sea salt
Chilli sauce
- 6 - 8 fresh long red chilli
- 4 cm piece fresh ginger cut into slices
- 2 garlic cloves
- 50 g freshly squeezed lime juice
- 1 - 2 pinches sea salt to season
Rice and chicken
- 2 eschalots cut into halves
- 2 garlic clove
- 5 cm piece fresh ginger cut into slices
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1000 g water plus extra to cook
- 2 tsp Chicken stock paste
- 1 spring onion/green onion cut into halves
- 1 tbsp sesame oil plus an extra ½ tsp
- 350 g jasmine rice
- 2 pandan leaves
- 1 tbsp soy sauce
- ¼ tsp sugar
- 1 cucumber cut into slices
- 4 tomatoes cut into slices
- fresh coriander leaves only, to garnish
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 835.6 kcal / 3495.9 kJ
- Proteína
- 49.5 g
- Gordura
- 42.3 g
- Hidratos de carbono
- 63 g
- Fibra
- 3.8 g
- Gordura saturada
- 11 g
- Sódio
- 1150.6 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Pad kra pow
45min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3h 30min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms
35min
Douhua (savoury bean curd)
10h 25min
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
1h 20min
Douhua (soybean curd)
10h 25min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Cantonese Steamed Fish
40min
Sate Lilit (Minced Beef Satay)
25min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
All-in-one chicken congee
35min