Versões compatíveis
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Tahini
- 200 g sesame seeds
- 50 g grapeseed oil
- 1 pinch sea salt
Tahini dressing
- 2 tbsp lemon juice
- 1 tsp onion salt
- 1 tsp honey
- 50 g soy milk
- 1 pinch granulated garlic
Lentil and chickpea burgers
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 150 g day-old bread, torn into pieces
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 red onion (approx. 80 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp mustard powder
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 400 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 egg
Assembly
- 8 bread rolls
- 1 avocado, flesh only
- 200 g Brie cheese, cut into thin slices (optional)
- 1 - 2 Roma tomatoes, cut into slices
- 4 leaves cos lettuce, torn into pieces
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3014.9 kJ / 717.8 kcal
- Proteína
- 28.8 g
- Hidratos de carbono
- 54.2 g
- Gordura
- 40.7 g
- Gordura saturada
- 11.8 g
- Fibra
- 10 g
- Sódio
- 1033.4 mg
Receitas alternativas
Hearty lentil chilli
50min
Harvest nut roast with gravy
1h 30min
Vegetarian chilli
35 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Nachos with beans and cashew sour cream
50min
Sliders with walnut or sweet potato patties
2h 15min
Falafel with beetroot hommus
20 min
Black bean enchiladas
1hod. 20min
Vegetable chilli
50min
Three-bean shepherd's pie
26h
Vegetable lasagne
1h 35min