
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Beetroot hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 1 tbsp tahini
- ½ - 1 raw beetroot peeled and cut into quarters
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin (optional)
- 1 tbsp water
- 1 pinch sea salt to taste
- 1 pinch ground paprika for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 2 sprigs fresh coriander leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil for frying
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 96.8 kcal / 406.6 kJ
- Proteína
- 4.3 g
- Gordura
- 4 g
- Hidratos de carbono
- 8.8 g
- Fibra
- 3.6 g
- Gordura saturada
- 0.5 g
- Sódio
- 180.2 mg
Receitas alternativas
Hommus
15min
Hearty lentil chilli
50min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
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Zucchini tortillas with falafel
25h 30min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Black tahini and beetroot hommus
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Cauliflower tacos with chipotle sauce
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Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
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Corn and coriander fritters with avocado tahini
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Traditional hommus
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