
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 50 g unsalted butter cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt to taste
- ground pepper to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 485.5 kcal / 2039.4 kJ
- Proteína
- 28.5 g
- Gordura
- 26.8 g
- Hidratos de carbono
- 27.3 g
- Fibra
- 6.7 g
- Gordura saturada
- 9.3 g
- Sódio
- 807.6 mg
Receitas alternativas
Lemon and thyme oil
25min
Turkey breast roulade with apricot and hazelnut stuffing
50min
Spiced red wine pears
45min
Jalapeño poppers
35min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Saffron and cardamom poached pears
40min
Peaches in white wine syrup
4h
Rhubarb and strawberry fool
2h 15min
Chicken with sparkling wine cream sauce
1h 5min
Lamb Moussaka
1h 30min