Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Eggplant and mince layers
- 900 g water
- 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
- 2 ½ tsp sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp tomato paste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1000 g lamb mince, broken into pieces
Béchamel topping
- 170 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 40 g unsalted butter
- 40 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2159 kJ / 514 kcal
- Proteína
- 38.6 g
- Hidratos de carbono
- 12.7 g
- Gordura
- 34 g
- Gordura saturada
- 15.3 g
- Fibra
- 4 g
- Sódio
- 1150 mg
Receitas alternativas
Lamb spezzatino
1h 45 min.
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Lamb with pumpkin and lentils
50 Min
Chicken cacciatore
50 Min
Beef stroganoff
35 Min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Moroccan lamb with pilaf
5 Std. 40 Min
Spiced lamb pie
40 Min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Lamb shanks with risoni and feta
3 godz. 50 min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min