Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Panna cotta
- unsalted butter, for greasing
- 2 gold strength gelatine leaves
- cold water, for soaking
- 140 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
- 2 tsp wasabi paste
- 1 tsp sugar
- 2 tsp yuzu juice (see Tips)
- ½ tsp sea salt
Prawns
- 6 cooked prawns (large) peeled and deveined, with tail intact
- 10 sprigs fresh chives, finely chopped
- 10 sprigs fresh chervil, finely chopped (optional)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- sea salt, to season
- fresh ground black pepper, to season, plus extra to serve
Yuzu sauce
- 60 g yuzu juice (see Tips)
- ¼ tsp xanthan gum
- 5 red grapes, cut into halves, to serve
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 1917.5 kJ / 456.5 kcal
- Proteína
- 17 g
- Hidratos de carbono
- 10.8 g
- Gordura
- 38.2 g
- Gordura saturada
- 19.7 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sódio
- 1036.1 mg
Receitas alternativas
Pâtè with Riesling
3h
Grilled scallops with chilli jam
25min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Pear and blue cheese risotto
30 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Anise-cured salmon
14h 10min
Prawn wontons
2h
Scallops with pea purée
25min
Perfect steak with sauce Bernaise
35min