Dispositivos e acessórios
Caramelised leek and feta tart
Preparação 15min
Total 2h 25min
8 portions
Ingredientes
Pastry
-
unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra to grease90 g
-
plain flour plus extra to dust180 g
-
egg yolk1
-
chilled water30 g
Filling
-
oil20 g
-
leek white part only, cut into slices (1-2 cm)300 g
-
brown sugar20 g
-
white vinegar10 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
eggs3
-
sea salt to season1 - 2 pinches
-
ground black pepper to season1 - 2 pinches
-
Danish feta crumbled70 g
-
cherry tomatoes mixed, sliced as desired100 g
-
anchovy fillets (optional)8
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, to garnish
-
mixed salad leaves to serve
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
402.3 mg
Proteína
9.5 g
Energia
1589.2 kJ /
378.4 kcal
Gordura
28 g
Fibra
2 g
Gordura saturada
15.7 g
Hidratos de carbono
22.1 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Thermomix creating something incredible
92 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Classic lemon tart
3h 10min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25min
Filo spinach slice
55min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Soula's Spanakopita
1h 35min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10min
Vegetarian quiche
1h 55min
Leek and ham tart
1h 55min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Spinach and chorizo filo pies
45min