Risotto z wędzonym serem

Risotto z wędzonym serem

4.3 18 avaliações
Preparação 20min
Total 30min
6 porcji

Ingredientes

  • 200 g włoskiego sera Provolone podwędzanego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g szynki tyrolskiej, wędzonej pokrojonej na kawałki
    100 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonej na kawałki
  • 350 g ryżu do risotto
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 700 g rosołu mięsnego, gorącego
  • 1 szczypta szafranu
  • ½ łyżeczki soli
  • 30 g masła

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 955.4 mg
Proteína 17.2 g
Energia 1886.6 kJ / 450.9 kcal
Gordura 19.7 g
Fibra 0.2 g
Gordura saturada 9.6 g
Hidratos de carbono 48.3 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...