
Dispositivos e acessórios
Falafel in square flatbread (r’gaif bread) with tahini sauce
Preparação 1h
Total 1h 25min
4 portions
Ingredientes
Tahini sauce
-
garlic cloves2
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 stalks
-
tahini150 g
-
water130 g
-
lemon juice1 tbsp
-
salt to taste¾ - 1 tsp
-
ground cumin to taste½ - ¾ tsp
R’gaif bread
-
water180 g
-
fresh yeast20 g
-
plain flour plus extra for dusting260 g
-
salt½ tsp
-
oil for greasing
Falafel
-
spring onions cut in pieces4
-
garlic cloves4
-
fresh parsley5 g
-
fresh mint leaves only4 stalks
-
fresh red chilli cut in halves and deseeded½
-
baking powder1 tsp
-
canned chickpeas drained720 g
-
salt1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
Finalising R’gaif bread and falafel
-
plain flour plus extra for dusting400 g
-
oil for frying
Nutrição por 1 portion
Energia
1282 kcal /
53679 kJ
Proteína
42 g
Gordura
42 g
Hidratos de carbono
177 g
Fibra
18 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100.000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

Moroccan Street Food
10 Receitas
Internacional
Internacional