Dispositivos e acessórios
Lamb tikka with spicy eggplant
Preparação 20min
Total 40min
4 portions
Ingredientes
Lamb tikka
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
natural yoghurt200 g
-
paprika1 tsp
-
garam masala2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt1 tsp
-
lamb rump steak trimmed (approx. 2 cm thickness)600 g
Spicy eggplant
-
garlic cloves2
-
fresh bird's eye chilli trimmed1
-
brown onion cut into eighths, segments separated150 g
-
olive oil50 g
-
mustard seeds1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
eggplant trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)300 - 350 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
salt1 tsp
-
Lebanese cucumber peeled, deseeded and cut into slices½
-
natural yoghurt to serve
-
fresh mint leaves, for garnishing
-
roti warmed, to serve (optional)4
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
1401 mg
Proteína
43.4 g
Energia
2281.5 kJ /
543.3 kcal
Gordura
25.5 g
Fibra
9.3 g
Gordura saturada
5.8 g
Hidratos de carbono
30.2 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Meals in a Flash
91 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Balti coconut fish curry
50min
Lamb saag
1h 30min
Spiced coriander prawns
25min
Mint and peanut chutney
35min
Curried chicken rasam
50min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Chicken tikka masala
1h 10min
Beef madras
1h 30min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai-style fish cakes
30min
Bhuna gosht
1h 20min
Thai chilli chicken and basil
30min