Dispositivos e acessórios
Feijoa bakewell tart
Preparação 20min
Total 1h 35min
8 portions
Ingredientes
Sweet shortcrust pastry
-
white sugar50 g
-
unsalted butter cut into pieces100 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
egg yolk1
-
salt1 pinch
Filling
-
blanched almonds120 g
-
feijoas (approx. 3-4 feijoas), peeled and cut into quarters (see Tips)300 g
-
unsalted butter softened120 g
-
caster sugar80 g
-
plain flour2 tbsp
-
baking powder½ tsp
-
natural almond extract¼ tsp
-
salt1 pinch
-
egg1
-
flaked almonds1 - 2 tbsp
-
icing sugar for dusting
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
74.3 mg
Proteína
8.3 g
Energia
2090.7 kJ /
497.8 kcal
Gordura
34.3 g
Fibra
4 g
Gordura saturada
15.8 g
Hidratos de carbono
39.4 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Focus on Feijoas
8 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Pavlova towers
4h 30min
Shortcrust pastry with lard
35min
Cherry clafoutis
1h 5min
Easy marshmallows
4h 25min
Ham broth, Parmesan gnocchi and radish (Ray Capaldi)
4h 15min
Butter
10min
Natural (plain) yoghurt
11h 10min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Stewed fruit compote
55min
Panforte
1h 30min
Marinated feta cheese
170h
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min