Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 6 anchovy fillets
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, rinsed
- 40 g pitted green olives
- 3 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp wholegrain mustard
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- ½ tsp lemon myrtle (optional)
- 1500 - 1800 g lamb shoulder, deboned (see Tips)
- pine nuts, for sprinkling (optional)
- 100 g white wine
- 2 carrots, cut into slices
- 2 brown onions, cut into wedges
- salt, to season
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4766.9 kJ / 1135 kcal
- Proteína
- 78.3 g
- Hidratos de carbono
- 10.7 g
- Gordura
- 84.6 g
- Gordura saturada
- 31.9 g
- Fibra
- 6.2 g
- Sódio
- 854 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29h 50 min
Mushroom and white wine cream sauce
30 min
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45 Min
Grilled potato salad with pangrattato
40 Min
Chilli and garlic prawns
1h 10 min
Steamed Chinese greens
30 min
Mushroom sauce
20 Min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Classic beef burgers
1 Std.
Chicken Waldorf salad
40 Min
Traditional gravy
25 Min