Versões compatíveis
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Blue matcha ice cream
- 1 tbsp blue matcha powder (see Tips)
- 3 tbsp hot water
- 3 egg yolks
- 80 g sugar
- 250 g pouring (whipping) cream
Sweetened coconut cream
- 250 g coconut cream
- 1 tsp potato starch
- 1 tbsp caster sugar
Black sticky rice with taro
- 250 g black glutinous rice (see Tips)
- 900 g cold water, plus extra for soaking
- 1500 g boiling water
- 2 tsp salt
- 200 g taro, peeled and cut into cubes (1 cm - see Tips)
- 250 g coconut cream
- 145 g caster sugar
- 1 tbsp sesame seeds, toasted, for garnishing
- 40 g coconut flakes, toasted, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4713.6 kJ / 1122.3 kcal
- Proteína
- 12.5 g
- Hidratos de carbono
- 124.1 g
- Gordura
- 65 g
- Gordura saturada
- 44.8 g
- Fibra
- 6.1 g
- Sódio
- 1160.2 mg
Receitas alternativas
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30 min
Soy milk
24 Std. 30 Min
Dessert pizzas (Jo Whitton)
1 godz. 15 min
Coconut & almond jelly with pineapple syrup
25 Std. 20 Min
Prune jam
55 Min
XO sauce
1 Std. 50 Min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Miso soup
30min
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
2sa 10 dk
Pandan chiffon cake
5h 15min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min