Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- unsalted butter, to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Proteína
- 9.5 g
- Hidratos de carbono
- 22.1 g
- Gordura
- 28 g
- Gordura saturada
- 15.7 g
- Fibra
- 2 g
- Sódio
- 402.3 mg
Receitas alternativas
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20 min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 godz. 45 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Family chicken galette
1 godz. 55 min
Filo spinach slice
55min
Fresh tomato tart
40 Min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 Std.
Festive camembert wreath
1h 50 min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min