Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Curry blend
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 40 g long grain rice
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 2 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 cinnamon quill
Red beef curry
- 6 cardamom pods
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp ground fenugreek
- 12 whole cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred, cut into pieces
- 1 tsp ground turmeric
- 12 fresh curry leaves
- 6 pandan leaves, tied into knots
- 50 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1000 g gravy beef, cut into pieces (3 cm)
- 400 g canned coconut cream
- 2 tsp salt
- 2 tbsp vinegar
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3368.2 kJ / 802 kcal
- Proteína
- 56.8 g
- Hidratos de carbono
- 11.1 g
- Gordura
- 58.2 g
- Gordura saturada
- 29.4 g
- Fibra
- 6.6 g
- Sódio
- 1337 mg
Receitas alternativas
Lamb korma
4 Std.
Coconut lamb curry
2h
Beef madras
1h 30min
Beef rendang
1h 55min
Rogan josh
1h 35min
Pork vindaloo
2h 20 min
Chicken korma
45 Min
Chicken tikka masala
1h 10min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 Min
Bhuna gosht
1h 20min
Thai red chicken curry
30min