Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- Fraisier sponge
- 10 - 12 macarons with strawberry cream cheese ganache (see Tips)
Lime ganache for sable choux
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 380 g thickened cream
- 80 g freshly squeezed lime juice (approx. 4 limes)
- 110 g white chocolate, cut into small pieces
Sable biscuit
- 130 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g caster sugar
- 50 g brown sugar
- 200 g plain flour
Choux pastry
- 60 g milk
- 50 g water
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- ¼ tsp caster sugar
- 90 g plain flour
- 3 eggs, lightly beaten
Assembly of mini croquembouche
- 250 g caster sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- boiling water
- edible flowers, to decorate (optional)
- 50 g vinegar
Assembly of show stopper cake
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2264.5 kJ / 539.2 kcal
- Proteína
- 9.8 g
- Hidratos de carbono
- 54.6 g
- Gordura
- 32.3 g
- Gordura saturada
- 16.7 g
- Fibra
- 1.6 g
- Sódio
- 116.8 mg
Receitas alternativas
Lemon curd (TM6)
15 Min
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney)
11h 40 min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 godz.
Berry curd
15 Min
Mini lemon curd tarts
2h 20min
Peanut brittle
1h 30min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Steamed orange puddings
1ωρ. 25 λεπτ.
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30hod.
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27h
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min