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Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Curry powder
- 1 tbsp whole black peppercorns
- 2 ½ tbsp coriander seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground ginger
- 5 dried chillies
- 1 tbsp rock salt
- 2 tsp granulated garlic
- 4 cardamom pods (see Tips)
Mussels
- 1 brown onion cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 cm piece fresh ginger peeled
- 1 tsp palm sugar grated (approx. 1 cm cube)
- 8 - 10 sprigs fresh coriander roots and stalks for broth, leaves reserved to garnish
- ½ - 1 fresh long red chilli deseeded if preferred (optional)
- 2 tsp curry powder
- 20 g peanut oil
- 400 g coconut milk
- 100 g water
- 1 capsicum deseeded and cut into pieces (1 - 2 cm)
- 1000 g fresh mussels cleaned and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1026.7 kcal / 4295.8 kJ
- Proteína
- 68.7 g
- Gordura
- 51.4 g
- Hidratos de carbono
- 52.6 g
- Fibra
- 7.8 g
- Gordura saturada
- 31.8 g
- Sódio
- 4535.9 mg
Receitas alternativas
Goi muc (squid salad)
45min
Tom kha prawns
25min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Mussels in turmeric and ginger broth
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Mussels in white wine and cream sauce
45min
Spiced coriander prawns
25min
Baked masala fish
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Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
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Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Fragrant whole barbecued fish
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