
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 3 spring onions/shallots cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 312.7 kcal / 1313.2 kJ
- Proteína
- 11 g
- Gordura
- 24.3 g
- Hidratos de carbono
- 11.5 g
- Fibra
- 5.6 g
- Gordura saturada
- 13.5 g
- Sódio
- 331 mg
Receitas alternativas
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Tom kha prawns
25min
White fish wrapped in banana leaves
2h 20min
Miso salmon broth
40min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Asian-style mussels
30min
Fish soup
40min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Coconut fish curry
1h 10min