Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sponge
- butter, to grease
- 6 eggs, separated, at room temperature
- 115 g caster sugar
- 70 g plain flour
- 50 g vegetable oil
Vanilla diplomat mousse
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 330 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g caster sugar
- 25 g cornflour
- 4 egg yolks (approx. 65 g)
- 300 g thickened cream
Assembly
- 10 - 12 fresh strawberries, whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
- 160 g fresh strawberries, hulled and sliced to layer
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1927.3 kJ / 458.9 kcal
- Proteína
- 11.3 g
- Hidratos de carbono
- 38.5 g
- Gordura
- 29.7 g
- Gordura saturada
- 13.4 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sódio
- 100 mg
Receitas alternativas
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10 min
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
3h 10min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30h
Crêpes
1 Std. 15 Min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26hod. 35min
Peach and plum upside-down cake
50 menit
Cheese soufflés
30 min
Sernik rosa slice
3h 15min
Crema catalana
40 min
Baked cheesecake
2h 55 min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min