![Fraisier sponge Fraisier sponge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/872255c0-57c1-4e66-9dc1-8b0f387807eb/Derivates/cbf02183-0428-4e1b-8976-29fb52fb394b.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sponge
- butter, to grease
- 6 eggs, separated, at room temperature
- 115 g caster sugar
- 70 g plain flour
- 50 g vegetable oil
Vanilla diplomat mousse
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 330 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g caster sugar
- 25 g cornflour
- 4 egg yolks (approx. 65 g)
- 300 g thickened cream
Assembly
- 10 - 12 fresh strawberries, whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
- 160 g fresh strawberries, hulled and sliced to layer
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1927.3 kJ / 458.9 kcal
- Proteína
- 11.3 g
- Hidratos de carbono
- 38.5 g
- Gordura
- 29.7 g
- Gordura saturada
- 13.4 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sódio
- 100 mg
Receitas alternativas
Crêpes
1h 15min
Polish crêpes
3h 35 min
Pear and chocolate frangipane
2 godz.
Floating islands
1 Std.
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27u. 35min
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40 Min
Grisons barley soup
1h 15min
Raspberry cloud
12 Std. 5 Min
Kreem-B-Tween
14 Std.
Apricot apple pie
1 Std. 40 Min
Scream cupcakes
2h 5min
Elly Berryman's plum shortcake
1 Std.