Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- Parmesan cheese, shaved, for garnishing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- 1 tbsp pickled capers
- 5 anchovy fillets
- 100 g pitted Kalamata olives
- 2 pinches dried oregano
- 850 g water
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1946.5 kJ / 463.5 kcal
- Proteína
- 17.4 g
- Hidratos de carbono
- 60.4 g
- Gordura
- 15.6 g
- Gordura saturada
- 4 g
- Fibra
- 5 g
- Sódio
- 682.2 mg
Receitas alternativas
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Arrabbiata sauce
20 min
Minestrone
40 min
Freekeh and broad bean salad
2h 30min
Chorizo and bean winter warmer
1 godz. 30 min
Pasta with fennel and tomato sauce
40 min
Pasta primavera
1h
Pasta e fagioli
26 Std.
Vegetable lasagne
1h 35 min.