![Chorizo and prawns a la Sidra Chorizo and prawns a la Sidra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4DCE0CCD-82F6-475A-9B53-D7D44F177D61/Derivates/03F72BED-F317-4A8C-A3AA-BA8258AAD24B.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 2 garlic cloves
- 50 g eschalots
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 dried bay leaf
- 300 g chorizo sausage, skin removed and sausage cut into slices (5 mm)
- 100 g alcoholic apple cider
- 30 g tomato paste
- ½ tsp salt
- ½ tsp fresh ground black pepper
- 150 g prawn cutlets, de-veined and cut into pieces, if large
- crusty bread, to serve
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing (optional)
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 1090.5 kJ / 259.7 kcal
- Proteína
- 18 g
- Hidratos de carbono
- 4.4 g
- Gordura
- 18.9 g
- Gordura saturada
- 6.3 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sódio
- 972.2 mg
Receitas alternativas
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 Min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Linguine with lemon and prosciutto
25min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4h 20min
Tomatoes with wasabi dressing
10min
Middle Eastern planked salmon
1h 40 min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Sicilian prawn salad
40min
Miso fish with Asian greens
24 Std. 45 Min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15min