Dispositivos e acessórios
Steamed quince pudding with spiced syrup
Preparação 15min
Total 1h 20min
6 portions
Ingredientes
Steamed quince
-
white sugar100 g
-
water1000 g
-
lemon juice and zest1
-
vanilla bean split into halves lengthways1
-
cardamom pods crushed4
-
cinnamon quill1
-
fresh ginger (2-3 mm each), peeled2 slices
-
star anise1
-
quince (approx. 2-3 quinces), peeled, cored and cut into quarters350 g
Pudding
-
unsalted butter for greasing
-
ground cardamom for sprinkling
-
ground cinnamon for sprinkling
-
blanched almonds60 g
-
orange zest (1 x 7 cm), no white pith2 pieces
-
white sugar50 g
-
ground ginger½ tsp
-
eggs2
-
salt1 pinch
-
self-raising flour80 g
-
baking powder1 tsp
-
double cream or crème fraîche, to serve
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
249.8 mg
Proteína
6.8 g
Energia
1441.4 kJ /
343.2 kcal
Gordura
14.6 g
Fibra
7.2 g
Gordura saturada
5.4 g
Hidratos de carbono
44.3 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Sweet Treats
33 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Dessert dukkah
1h
Chocolate and anise fruit bark
2h 20min
Nut and seed butter
10min
Panforte
1h 30min
Sour cream pastry
25min
Curried almonds
25min
Hommus
15min
Apple sauce
20min
Basil pesto
10min
Plum and raspberry cobbler
1h 25min
Plum and cherry paste
5h 15min
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
1h 5min