Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Proteína
- 43.2 g
- Hidratos de carbono
- 1.3 g
- Gordura
- 30.4 g
- Gordura saturada
- 3.9 g
- Fibra
- 5.3 g
- Sódio
- 768.9 mg
Receitas alternativas
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Tarator (tahini dip)
5 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Garlic dip (toum)
15min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Toum
15min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min