
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt to season
- freshly ground pepper to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, roughly chopped for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 459.6 kcal / 1930.1 kJ
- Proteína
- 43.2 g
- Gordura
- 30.4 g
- Hidratos de carbono
- 1.3 g
- Fibra
- 5.3 g
- Gordura saturada
- 3.9 g
- Sódio
- 768.9 mg
Receitas alternativas
Hazelnut Bavarian
6h 25min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30min
Garlic dip (toum)
15min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Fish tagine with tahini
1h 15min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Roast beef and mushroom pizza
1h 40min
Tarator (tahini dip)
5min