Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Everyday Indian curry paste
- 30 g cumin seeds
- 2 - 3 dried bay leaves
- 30 g coriander seeds
- 1 tsp whole cloves
- 12 cardamom pods (black)
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp black peppercorns
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 5 brown onions, cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 40 g ghee (see Tips)
- 40 g canola oil
- 30 fresh curry leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Sabji
- 170 g fresh baby spinach leaves
- 30 g cashews
- 2 fresh tomatoes, cut into quarters and deseeded (approx. 100 g)
- 200 g water
- 200 g potato, cut into pieces (2 cm)
- 100 g carrot, cut into pieces (1 cm)
- 200 g sweet potato, cut into pieces (2 cm)
- 100 g coconut cream
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- fresh long red chillies, cut into thin slices, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 1136 kJ / 270.3 kcal
- Proteína
- 7.3 g
- Hidratos de carbono
- 26.3 g
- Gordura
- 13.9 g
- Gordura saturada
- 7 g
- Fibra
- 9.4 g
- Sódio
- 778.4 mg