Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cake
- 200 g unsalted butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing (see Tips)
- 680 g plain flour
- 540 g white sugar
- 2 tbsp baking powder
- 2 pinch salt
- 500 g full cream milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs, room temperature
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
Fondant
- 80 g water
- 6 tsp gelatine powder
- 200 g glucose syrup
- 30 g glycerine (see Tips)
- 1240 g icing sugar, plus extra sifted for dusting (see Tips)
Colouring fondant
- food colouring of choice (approx. 5 colors)
Modelling paste
- ¾ tsp tylose (see Tips), plus extra if needed
- vegetable shortening (Copha®)
- sugar glue (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 5048.8 kJ / 1202.1 kcal
- Proteína
- 11.5 g
- Hidratos de carbono
- 236.4 g
- Gordura
- 28 g
- Gordura saturada
- 17.4 g
- Fibra
- 2.2 g
- Sódio
- 311.2 mg
Receitas alternativas
Chocolate mint thins
2h 30min
Fairy doll cake
2 Std. 20 Min
Gravity cake
2 Std.
Gluten free birthday sponge cake
1 Std. 10 Min
Basic vanilla cupcakes
35min
Freckles
1h
Hedgehog honeycomb slice
2h 35min
Triple treat ice cream cake
16 godz. 45 min
Alphabet cupcakes
25h 30min
Dark chocolate frosting
10 min
Whoopie pies
1 godz. 20 min
Chocolate crackle surprise
2h 30min