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Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 20 g jasmine rice
- 400 g skinless, boneless chicken thighs partially frozen and cut into pieces (2-3 cm)
- 20 g peanut oil
- 2 cm piece fresh ginger peeled, cut into thin slices (2 mm)
- 1 stalk fresh lemongrass white part only, cut into pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 fresh long red chilli trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 100 g water
- 80 g eschalots cut into halves
- 4 spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh coriander leaves only
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp dried chilli flakes
- ½ tsp brown sugar
- 2 - 4 sprigs fresh mint leaves only
- 2 baby cos lettuce leaves separated (approx. 12 leaves)
- 100 g cucumber cut into matchsticks (3 mm), to serve
- 50 g fresh bean sprouts to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 213.4 kcal / 896.2 kJ
- Proteína
- 21 g
- Gordura
- 10.4 g
- Hidratos de carbono
- 8 g
- Fibra
- 2.6 g
- Gordura saturada
- 2.4 g
- Sódio
- 628.5 mg
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