Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 10 sprigs fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 Tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 Tbsp harissa sauce, to taste
- 500 g water
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste
ou 2 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 Tbsp golden caster sugar
- 10 g freshly squeezed lemon juice
-
4
chicken thighs, boneless and skinless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
ou 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1777 kJ / 424 kcal
- Proteína
- 39 g
- Hidratos de carbono
- 46 g
- Gordura
- 7 g
- Fibra
- 9 g
Receitas alternativas
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Moroccan Bean Soup
45 min
Cardamom And Lime Syrup Cake
1sa 35 dk
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Shakshuka
50 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1sa 35 dk
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Tom Yum with Prawns
25 min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10 min