Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Dressing
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice
- 90 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sumac, plus extra to serve
- 1 tsp ground cumin
Salad
- 9 sprigs fresh mint, leaves only
- 9 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 400 g cauliflower, cut into florets (approx. 3 cm)
- 145 g red onion, cut into quarters
- 100 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 fennel bulb, trimmed and cut into small cubes (approx. 1 cm)
- 2 Lebanese cucumbers, cut into small cubes (approx. 1 cm)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 230 g after draining)
- 200 g tomatoes, cut into pieces (approx. 1-2 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 tbsp white sesame seeds, toasted, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 718 kJ / 170.8 kcal
- Proteína
- 6 g
- Hidratos de carbono
- 12.3 g
- Gordura
- 9.3 g
- Gordura saturada
- 1.3 g
- Fibra
- 7 g
- Sódio
- 238.7 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Satay noodle salad
35min
Asparagus and broad bean salad
25min
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Beetroot salad
10 min
Crunchy seeded broccoli
40min
Jewelled quinoa salad
1h 35 min
Fresh fennel salad
10 min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1 godz. 15 min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 min
Miso coleslaw
20min