Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Moroccan spice mix
- 3 tsp ground ginger
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp paprika
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp ground white pepper
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp cayenne pepper
- ½ tsp ground nutmeg
Lamb stew
- 750 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (2.5 cm)
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 stalk fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 orange, segemented and segments cut into halves
- 2 brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 800 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 stalk fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 230 g couscous
- 150 g dried apricots, cut into pieces (1 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 tbsp flaked almonds
- Greek-style natural yoghurt, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3510.8 kJ / 836 kcal
- Proteína
- 50.3 g
- Hidratos de carbono
- 79 g
- Gordura
- 31.4 g
- Gordura saturada
- 9.4 g
- Fibra
- 17.6 g
- Sódio
- 823.1 mg
Receitas alternativas
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Lamb and barley soup
50 min
Curry lamb cutlets
1 Std.
Curried sausages and lentils
1 Std.
Lamb spezzatino
1 Std. 45 Min
Beef stroganoff
35 min
Chicken corn chowder with broccoli terrines
1 Std. 25 Min
Chicken and sweet corn soup
30 min
Beef and pepper ragu
2 Std. 15 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Bolognaise sauce for two
20 min