Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 200 g water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp dried instant yeast
- 310 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 ¼ tsp salt
- 100 g pumpkin, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 80 g red onion
- 1 garlic clove
- 2 tsp Aleppo pepper (see Tips)
- 1 vine-ripened tomato, cut into quarters
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g lamb mince
- fresh mint leaves
- 1 lemon, cut into cheeks, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 295 kJ / 70.3 kcal
- Proteína
- 4.6 g
- Hidratos de carbono
- 8.9 g
- Gordura
- 1.6 g
- Gordura saturada
- 0.4 g
- Fibra
- 0.9 g
- Sódio
- 109.3 mg
Receitas alternativas
Cracked wheat and tomato kibbeh
50min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Semolina cake (namoura)
1h 50 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Spiced lamb flatbread
1h 50 min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Chicken moghrabieh
1h 25 min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min