![Tomato and olive tapenade mini bruschette Tomato and olive tapenade mini bruschette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a406c771-c86c-4ac8-a387-c370a8e159c0/Derivates/325ffa0f-84ee-45b6-86f9-5f503564eeb1.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 120 g pitted black olives, premium quality
- 1 tsp baby pickled capers
- 1 anchovy fillet
- 1 tsp fresh thyme, leaves only
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 baguette, cut into slices (1 cm thick) and toasted
- 100 g tomatoes, deseeded and cut into small pieces
- 5 - 6 fresh basil leaves, torn
- 80 g feta cheese, crumbled, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 580.9 kJ / 138.3 kcal
- Proteína
- 3.8 g
- Hidratos de carbono
- 10.9 g
- Gordura
- 8.6 g
- Gordura saturada
- 2 g
- Fibra
- 1.1 g
- Sódio
- 349 mg
Receitas alternativas
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Smoked salmon mousse
5 min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1u. 40min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Salsa verde
5 min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Caesar salad dressing
10min
Smoky tuna tartare (Sergio Perera)
30min
Tapenade
10min
French dressing
5 min