
Versões compatíveis
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger peeled
- 2 stalks lemongrass trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops in half shells
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 389.3 kcal / 1635.1 kJ
- Proteína
- 19.7 g
- Gordura
- 24.3 g
- Hidratos de carbono
- 22.2 g
- Fibra
- 4.1 g
- Gordura saturada
- 14.2 g
- Sódio
- 1529.7 mg
Receitas alternativas
Sous-vide duck breast with green chilli (Chef Degan)
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Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24h 30min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
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Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
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Hearty seafood chowder
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Seafood bisque
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Hearty seafood chowder
1h
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Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
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Scallops with pea purée
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