Versões compatíveis
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Proteína
- 19.7 g
- Hidratos de carbono
- 22.2 g
- Gordura
- 24.3 g
- Gordura saturada
- 14.2 g
- Fibra
- 4.1 g
- Sódio
- 1529.7 mg
Receitas alternativas
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2u. 20min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 godz. 50 min
Chilli crab pasta
35min
Crayfish pâté
4u. 45min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Salmon with fennel and apple salad
1h 20min
Gochujang seafood risotto
1h
Tom kha prawns
25min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min