![Char Siu Bao Buns with Pickled Carrots Char Siu Bao Buns with Pickled Carrots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d86654c290fb5d7cceb1e3881ae88452/Derivates/e9e0d67e4f4eb6378177d208a6e85ee7d0a513a1.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Char Siu
- 300 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Pickled Carrots
- 2 carrots (approx. 260 g, see tip), cut in pieces
- 75 g cider vinegar
- 75 g sugar
Bao Bun Dough
- 250 g strong white bread flour, plus extra for dusting
-
2
tsp dried instant yeast
ou 20 g fresh yeast, crumbled - ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 140 g water
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 500 g water
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 971.6 kJ / 232.2 kcal
- Proteína
- 9 g
- Hidratos de carbono
- 31.1 g
- Gordura
- 7.5 g
- Gordura saturada
- 2.1 g
- Fibra
- 1.4 g
- Sódio
- 278 mg
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