![Lentil and pumpkin pot pies Lentil and pumpkin pot pies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B010C64-9BF9-447E-9579-03DBA9822B7D/Derivates/6C277633-91ED-4A34-9D5F-FD2090B313CF.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Rosemary ice puff pastry
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 90 g ice cubes
- 180 g unsalted butter, frozen and cut into pieces
- 200 g plain flour
- 1 tsp sea salt
Pumpkin and lentil filling
- unsalted butter, for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 carrot (approx. 250 g), thinly sliced into rounds
- ¼ tsp dried rosemary
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp dried fennel seeds
- 150 g red lentils, rinsed and drained
- 460 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g pumpkin, cut into pieces (2 cm)
- full cream milk, for brushing
- Nutrição
- por 6 portions
- Energia
- 14097.6 kJ / 3356.6 kcal
- Proteína
- 71.2 g
- Hidratos de carbono
- 273.2 g
- Gordura
- 212.6 g
- Gordura saturada
- 115.5 g
- Fibra
- 46.3 g
- Sódio
- 5355.5 mg
Receitas alternativas
Lentil bolognese
30min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Vegetable lasagne
1h 35 min
Nachos with beans and cashew sour cream
50min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Mediterranean vegetable bake
50min
Lentil moussaka
3h 30min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35 min
Mashed pea and corn slice
40min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min
Vegetarian sausage rolls
40min
Black bean enchiladas
1h 20min