Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Gluten free pastry
- 160 g butter, chilled, plus extra for greasing
- 140 g rice flour
- 70 g arrowroot flour
- 90 g cornflour, plus extra for dusting
- ¼ tsp sea salt
- 2 tsp xanthan gum
- 1 egg
- 1 tsp apple cider vinegar
- 40 g water, chilled
Chicken and pear filling
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 50 g butter
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (3 cm)
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g water
- 2 - 3 tbsp cornflour
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g white wine
- 150 g pear (approx. 1 pear), peeled, cored and cut into cubes (2 cm)
- 50 g pouring (whipping) cream
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2039.8 kJ / 485.7 kcal
- Proteína
- 17.1 g
- Hidratos de carbono
- 38.1 g
- Gordura
- 28.5 g
- Gordura saturada
- 16.9 g
- Fibra
- 2.7 g
- Sódio
- 258.1 mg
Receitas alternativas
Southern-style pork and bean casserole
40min
Quinoa ANZAC biscuits
1 godz.
Beef cobbler with polenta dumplings
1 godz. 30 min
Seeded sausage rolls
50min
Gluten free chicken and leek pies
3h 20 min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 godz. 15 min
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55 min
Creamy mushroom and chicken zoodles
40min
Zucchini slice
45min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 min
Pork and apple cider stew
1 godz. 40 min
Classic meatloaf
1 godz. 35 min