Versões compatíveis
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Proteína
- 39.7 g
- Hidratos de carbono
- 43.6 g
- Gordura
- 44.6 g
- Gordura saturada
- 10.1 g
- Fibra
- 5.3 g
- Sódio
- 401.4 mg
Receitas alternativas
Chicken velouté meal (TM6)
45min
Poached eggs
25 Min
Vegetable stock paste
30 Min
Mashed potatoes
40 λεπτ.
Boiled eggs
20min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1 Std. 25 Min
Caprese hasselback chicken
40 λεπτ.
All-in-one chicken dinner
50 Min
Creamy honey mustard chicken
1h
Steamed greens with lemon feta
20min
Boiled rice
25 Min
Poached chicken with liquid stock
25 Min