Versões compatíveis
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Proteína
- 39.7 g
- Hidratos de carbono
- 43.6 g
- Gordura
- 44.6 g
- Gordura saturada
- 10.1 g
- Fibra
- 5.3 g
- Sódio
- 401.4 mg
Receitas alternativas
Warm Caesar salad with polenta croutons
1sa 55 dk
Aussie potato salad
1 godz. 30 min
Poached eggs
25 min
Silky sweet potato mash
25 min
Chicken Waldorf salad
40 min
Pulled pork with apple and fennel salad
2h 45min
Poached chicken with liquid stock
25 min
Gluten free sausage rolls
2u. 5min
Steamed greens with lemon feta
20 min
Bacon and spring onion potato salad
1h 5min
Brown rice salad
40 min
Honey, soy and mustard marinade
5min