![Rhubarb, orange and almond Cake Rhubarb, orange and almond Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA652463-C6C6-437D-B052-35E462F5A1A4/Derivates/0E66ADF3-D1A2-4B40-991E-D302B15902FB.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 400 g rhubarb, cut into pieces (2 cm)
- 200 g caster sugar
- 120 g raw almonds
- 1 orange, thin peelings of skin only and 50 g juice
- 2 eggs
- ½ tsp baking powder
- 150 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 100 g self-raising flour
- 25 g flaked almonds
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 1751.8 kJ / 418.7 kcal
- Proteína
- 7.4 g
- Hidratos de carbono
- 43.2 g
- Gordura
- 25.7 g
- Gordura saturada
- 10.8 g
- Fibra
- 3.9 g
- Sódio
- 193 mg
Receitas alternativas
Family Meatloaf
1u. 10min
Pineapple and orange glazed ham
2h
Roast beef and rhubarb chutney pies
2h 15min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Banana and oatmeal energy bars
35min
Rhubarb crumble
45min
Peanut butter and chocolate custard
15min
Zucchini cheddar slice
45min
Speedy citrus layered cake
1u. 10min
Quick fruit cake
2h
Thirty second whole orange cake
1h 15 min