Dispositivos e acessórios
Lamb tikka with spicy eggplant
Preparação 20min
Total 35min
4 portions
Ingredientes
Lamb tikka
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
natural yoghurt200 g
-
paprika1 tsp
-
garam masala2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt1 tsp
-
lamb rump steaks trimmed (approx. 600 g x 2 cm thickness)6
Spicy eggplant
-
garlic cloves2
-
fresh bird's eye chilli trimmed1
-
brown onion cut into eighths, segments separated150 g
-
olive oil50 g
-
mustard seeds1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
eggplant trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)300 - 350 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
salt1 tsp
-
Lebanese cucumber peeled, deseeded and cut into slices½
-
natural yoghurt to serve
-
fresh mint leaves, for garnishing
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
1412.7 mg
Proteína
66.3 g
Energia
5815.1 kJ /
1389.8 kcal
Gordura
114.8 g
Fibra
5.8 g
Gordura saturada
47.1 g
Hidratos de carbono
20.6 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Pizza Oven
20 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Persian honeycomb bark
1h 30min
Marinated chicken with salsa
40min
Coconut poached chicken salad (Thermomix® Cutter, TM6)
45min
Spiralized spicy pickled carrots
Nenhuma avaliação
Lemon pepper chicken with zoodles (Thermomix® Spiralizer, using modes)
30min
JJ's curry powder
30min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, using modes)
1h
Soula's Spanakopita
1h 35min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Salted Chocolate Caramel Fudge
2h 40min
Lamb fajitas
30min