Krem z topinamburu z kindziukiem

Krem z topinamburu z kindziukiem

4.6 81 avaliações
Preparação 25min
Total 55min
4 porcje

Ingredientes

  • 60 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 450 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kiełbasa typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 303.7 mg
Proteína 2.6 g
Energia 753.9 kJ / 180.2 kcal
Gordura 10.2 g
Fibra 2.2 g
Gordura saturada 6.4 g
Hidratos de carbono 21.6 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...