![Mini chive pikelets with mushrooms Mini chive pikelets with mushrooms](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BE8A8C05-AC4E-4D69-A413-DAE63203254D/Derivates/BF3B8470-E6F3-4752-AC97-5D9BB6B6D1D4.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chive pikelets
- 5 fresh chives, cut into quarters
- 20 g butter, plus extra for frying
- 140 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 180 g sour cream
- 125 g full cream milk
- 1 egg
Mushrooms
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 spring onions/shallots (approx. 30 g), trimmed and cut into quarters
- 8 slices prosciutto (approx. 160 g), rind removed and cut into halves, or 4 shortcut bacon rashers (approx. 160 g), rind removed and cut into quarters
- 40 g olive oil
- 360 g button mushrooms, brushed clean and cut into slices
- 2 tsp tamari sauce (opcional)
- 2 tbsp Dijon mustard
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- fresh chives, finely chopped, or micro herbs, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 249 kJ / 59 kcal
- Proteína
- 2.3 g
- Hidratos de carbono
- 3 g
- Gordura
- 4 g
- Gordura saturada
- 1.9 g
- Fibra
- 0.4 g
- Sódio
- 192.3 mg
Receitas alternativas
Smoked trout pâté
3h 15min
Apple, leek and sage sauce
15min
Custard
10min
Cauliflower gratin
1h
Lemon delicious
1h 5min
Roasted carrot dip
1h
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Baked salmon cheesecake
26 Std. 35 Min
Citrus syrup
25min
Lemon and caper aioli
15min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5min
Chunky basil pesto dip
10min