Dispositivos e acessórios
Mini chive pikelets with mushrooms
Preparação 30min
Total 1h
40 portions
Ingredientes
Chive pikelets
-
fresh chives cut into quarters5
-
butter plus extra for frying20 g
-
self-raising flour140 g
-
sea salt1 pinch
-
bicarbonate of soda¼ tsp
-
sour cream180 g
-
full cream milk125 g
-
egg1
Mushrooms
-
fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only2 sprigs
-
fresh thyme leaves only4 sprigs
-
spring onions/shallots (approx. 30 g), trimmed and cut into quarters2
-
prosciutto (approx. 160 g), rind removed and cut into halves, or 4 shortcut bacon rashers (approx. 160 g), rind removed and cut into quarters8 slices
-
olive oil40 g
-
button mushrooms brushed clean and cut into slices360 g
-
tamari sauce (opcional)2 tsp
-
Dijon mustard2 tbsp
-
ground black pepper to taste¼ tsp
-
fresh chives finely chopped, or micro herbs, for garnishing
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
192.3 mg
Proteína
2.3 g
Energia
249 kJ /
59 kcal
Gordura
4 g
Fibra
0.4 g
Gordura saturada
1.9 g
Hidratos de carbono
3 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Festive Flavour
105 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Shortbread
1h
Lemon or lime butter
15min
Brown sugar spice rub
5min
Macadamia and Parmesan biscuits
25min
Custard
10min
Vegetable stock paste
30min
Cauliflower gratin
1h
Cheese and bacon hedgehog
24h 30min
Jewelled quinoa salad
1h 35min
Pea and ham soup
2h 20min
Mini cheese scones with savoury butter
30min
Classic mushroom risotto
30min