
Versões compatíveis
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Stewed rhubarb and raspberries
- 300 g rhubarb cut into pieces (4 cm)
- 100 g frozen raspberries
- 140 g caster sugar
- 1 orange juice only
- 20 g lemon juice
- 1 vanilla bean cut into halves lengthways and seeds removed
Bread and butter pudding
- butter for greasing
- 12 slices fruit bread day-old (approx. 750 g - see Tips)
- 1 orange zest only, no white pith
- icing sugar for dusting
- 50 g rhubarb thinly sliced (½ cm)
- 4 eggs
- 160 g full cream milk
- 220 g pouring (whipping) cream
- 50 g brandy
- 50 g caster sugar
- raw sugar for sprinkling
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 779.2 kcal / 3272.8 kJ
- Proteína
- 24.4 g
- Gordura
- 34.1 g
- Hidratos de carbono
- 94.8 g
- Fibra
- 4.3 g
- Gordura saturada
- 20.1 g
- Sódio
- 339.6 mg
Receitas alternativas
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Apple cake
1h
Almond shortbread biscuits
2h 10min
Pears in red wine
3h 20min
Double ginger and pear cake
1h 35min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Cherry clafoutis
1h 5min
Panforte
1h 30min
Classic lemon tart
3h 10min
Apple and date cake
1h 30min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Caribbean carrot cake
2h 10min