Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado

3.3 8 avaliações
Preparação 10min
Total 10min
1 porcja

Ingredientes

  • 1 awokado dojrzałe (ok.170 g), pokrojone na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 10 g orzeszków piniowych
    10 g migdałów, siekanych
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g makaronu shirataki (konjac) (patrz wskazówka)

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 605.3 mg
Proteína 5.6 g
Energia 1726 kJ / 412.5 kcal
Gordura 39.5 g
Fibra 11.4 g
Gordura saturada 5.3 g
Hidratos de carbono 16.5 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...