Dispositivos e acessórios
Tsoureki (Greek Easter bread)
Preparação 15min
Total 2h 20min
12 portions
Ingredientes
-
mastiha (opcional)3 pieces
-
mahlepi (see Tips)1 tsp
-
sugar plus 1 tsp extra100 g
-
full cream milk100 g
-
dried instant yeast (see Tips)2 tsp
-
eggs plus 1 egg beaten, for glazing3
-
baker's flour plus extra for dusting450 g
-
salt1 pinch
-
unsalted butter softened70 g
-
flaked almonds for decorating (optional)
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Sódio
41.9 mg
Proteína
6.8 g
Energia
1023.4 kJ /
243.7 kcal
Gordura
6.9 g
Fibra
1.8 g
Gordura saturada
3.5 g
Hidratos de carbono
38 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém pode gostar...
Triple layer bundt cake
1h 30min
Smokey Liptauer Canapes (Diabetes)
40min
Hojicha Canelé
1h 20min
Wholemeal Easter bread with eggs and smoked trout fillets
2h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Moroccan bundt
1h 20min
Finger lime tarts
2h 30min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2h 20min
Rosewater madeleines
30min
Peas and jamon
40min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2h 35min