
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Dough
- 100 g water
- 1 egg
- ¼ tsp salt
- 280 g plain flour
- cornflour for dusting
Peanut sauce
- 100 g hot water plus extra 50 g if needed
- 20 g piece fresh ginger peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g peanut oil
- 100 g raw peanuts
- 30 g light soy sauce
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 tsp chilli powder
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 20 g dried chilli flakes
- 100 g vegetable oil
- ½ tsp sea salt flakes
Wontons
- 50 g eschalots (approx. 2)
- 30 g piece fresh ginger peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 garlic cloves
- 350 g raw prawns peeled, deveined and tails removed
- 40 g canned water chestnuts drained
- 1 tsp fish sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp Chinese five spice
- 1 tbsp cornflour
- vegetable oil for greasing
- 500 g water plus extra for brushing
- 20 g raw peanuts cut into pieces, for garnishing
- 4 spring onions/shallots cut into thin slices, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 142.5 kcal / 598.3 kJ
- Proteína
- 6 g
- Gordura
- 8.3 g
- Hidratos de carbono
- 10.6 g
- Fibra
- 1.4 g
- Gordura saturada
- 1.3 g
- Sódio
- 263.8 mg
Receitas alternativas
Chilli oil
25min
Wonton soup
1h
Fresh pasta dough
1h
Wonton wrappers
55min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Chicken banh mi
4h 35min
Pavlova towers
4h 30min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Cha gio (spring rolls)
55min
Gnocchi
1h 40min