
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Kibbeh
- 100 g brown onion cut into halves
- 600 g lamb mince
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 - 2 tsp sea salt flakes to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper to taste
- 1 tsp dried chilli flakes (optional)
- 160 g fine burghul
- 80 g water
Filling
- 70 g cheddar cheese cut into pieces (2 cm)
- 3 sprigs fresh mint leaves only
- 30 g brown onion
- 20 g olive oil
- 50 g walnuts cut into pieces
Green tahini
- 1 garlic clove
- 1 lemon juice and zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith
- 8 sprigs fresh mint leaves only (approx. 20 g)
- 120 g tahini
- sea salt flakes to taste
- fresh ground black pepper to taste
- 80 g water
Assembly
- vegetable oil for frying
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 140 kcal / 588 kJ
- Proteína
- 7.7 g
- Gordura
- 9.9 g
- Hidratos de carbono
- 4.4 g
- Fibra
- 1.9 g
- Gordura saturada
- 2 g
- Sódio
- 248.4 mg
Receitas alternativas
Wholemeal Easter bread with eggs and smoked trout fillets
2h
Lamb sfiha
1h 20min
Spelt and chicken salad
1h 15min
Mango truffles, strawberry spheres and white chocolate crumble
11h 30min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25h 40min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Quinoa tabouli
12h 40min
Tarator (tahini dip)
5min
Moroccan lamb with pilaf
5h 40min
Traditional hommus
25h 5min