Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Proteína
- 43.2 g
- Hidratos de carbono
- 1.3 g
- Gordura
- 30.4 g
- Gordura saturada
- 3.9 g
- Fibra
- 5.3 g
- Sódio
- 768.9 mg
Receitas alternativas
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Za'atar bread rolls
2h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Grilled eggplant dip
2h
Fattoush with grilled haloumi
5h