
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt to season
- freshly ground pepper to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, roughly chopped for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 459.6 kcal / 1930.1 kJ
- Proteína
- 43.2 g
- Gordura
- 30.4 g
- Hidratos de carbono
- 1.3 g
- Fibra
- 5.3 g
- Gordura saturada
- 3.9 g
- Sódio
- 768.9 mg
Receitas alternativas
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Kashta cream
10min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Fish tagine with tahini
1h 15min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1h
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Toum
15min
Tarator (tahini dip)
5min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min