
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1440 g water
- 300 g short-grain white rice (e.g. sushi rice), rinsed and drained
- 60 g Chinese cabbage, cut into pieces (2 cm)
- 100 g onions, cut into thin slices (2 mm)
- 40 g carrot, cut into thin slices (2 mm)
- 4 slices kombu (approx. 2 cm each) (opcional)
- 10 - 12 large raw prawns (approx. 170 g), peeled and deveined
-
300
g clams, shells scrubbed
ou 300 g fresh mussels, shells scrubbed and de-bearded - 250 g raw squid rings
- 75 g Japanese soy sauce (see Tips)
-
60
g sake
ou 60 g rice wine - 1 tsp salt
- 2 tsp light sesame oil
- 80 g miso paste
- 5 pinches wakame flakes (see Tips)
- 200 g silken tofu, cut into cubes (1.5 cm) (opcional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2015 kJ / 478 kcal
- Proteína
- 30 g
- Hidratos de carbono
- 71 g
- Gordura
- 7 g
- Fibra
- 1.8 g
Receitas alternativas
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Stuffed tomatoes
50min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Kimchi stew
30min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Hot and sour soup
55min
Cauliflower "fried" rice
45min
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4h 30min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30min
Steamed snapper, black beans and rice
1h 10min
Som tum (Thai green papaya salad)
20min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min