Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 1 eschalot, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 3 tbsp chilli powder, to taste
- 200 g oil
Szechuan soup
- 3 dried shiitake mushrooms
- 10 g dried black fungus (see Tips)
- warm water, for soaking
- 1 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 60 - 90 g canned bamboo shoots, drained
- 1000 g water, plus an extra 3 tablespoons
- 200 g pork mince
- 100 g fresh enoki mushrooms, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 3 - 4 tbsp Chinese black vinegar, to taste
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp sugar
- ground black pepper, to taste
- 2 tbsp arrowroot flour
- 150 g tofu, cut into cubes (1 cm)
- 1 egg white, lightly beaten
- 1 - 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 738.2 kJ / 175.8 kcal
- Proteína
- 13 g
- Hidratos de carbono
- 10.7 g
- Gordura
- 8.1 g
- Gordura saturada
- 2 g
- Fibra
- 2.3 g
- Sódio
- 368.3 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Soy milk
24 godz. 30 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Yasai Yaki
25 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Rice Wine Chicken
30 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Mapo tofu
15 min